Fenomeni

Fenomeni su priča o nama, o našim strahovima, nadanjima, očekivanjima, zabludama i maskama koje stavljamo na lice, pokušavajući da budemo ono što mislimo da je na tržištu ljudskih duša – najtraženije. Između onoga što suštinski jesmo i očekivanja kakvi bismo željeli da budemo, nižu se naše svjesne i nesvjesne uloge, koje nam nijansiraju život i određuju nas same.

Depresija, bijes, ljubav, mržnja, zavist, prevara, licemjerstvo, kompleksi, sve su to teme kroz koje će gledaoci proći zajedno sa eminentnim gostima iz svijeta nauke, kulture, umjetnosti i politike.

Život je nepregledan niz mečeva sa dobro uvježbanim sparing partnerom. Nekada pobjedi on, nekada mi. ali u toj "igri" jačamo, stičemo iskustvo i mudrost, da bi smo jednog dana umjeli da uživamo u miru, u mentalnoj i duhovnoj ravnoteži koju smo izgradili u sebi. oni koji kroz život prolaze boreći se, umiju da prepoznaju sreću i zadovoljstvo i da ih zadrže.

Samo su neizlječiva bolest i smrt dragih ljudi problemi. Ostalo su izazovi. Naučite da ih prihvatite, prepoznate i pobijedite. Tako ćete osjetiti život. A život vrijedi živjeti jer je to najveći poklon koji nam je priroda podarila. I kad se okrenemo iza sebe ili pogledamo ispred, uvijek postoji neko zbog koga znamo, moramo, umijemo i možemo da se podignemo iz pepela i krenemo dalje. To je magija ljudske psihe i nesalomivosti čovjeka.